Ara Balears 21/10/15

El setembre també ha estat el més càlid mai registrat al planeta

Set dels nou primers mesos d'enguany han batut el rècord de temperatura a escala global
Si quedava algun dubte que aquest 2015 serà l'any més càlid al planeta des que es recullen dades, l'informe de la NOAA sobre el mes de setembre que s'ha fet públic avui ha acabat de desfer-lo. Novament la temperatura mitjana a escala global ha estat la més alta com a mínim des de 1880, el rècord establert l'any passat ha quedat superat per 0,19 ºC, i si es comparen les dades amb la mitjana del segle XX la diferència arriba fins als 0,90 ºC. Curiosament a Catalunya el setembre va ser, per contra, el més fresc des de 2001.
La seqüència de rècords de temperatura d'enguany és incontestable: set dels nou primers mesos han estat els més càlids mai registrats al planeta, amb les excepcions de febrer i abril. Això fa que la mitjana del període entre gener i setembre sigui també la més alta mai calculada, 0,12 ºC per sobre de l'anterior rècord, establert igualment l'any passat.
L'informe mensual de la NOAA també explica que l'11 de setembre es va arribar al mínim anual d'extensió de gel a l'Àrtic. El mínim d'enguany s'ha situat poc més d'1,8 milions de quilòmetres quadrats per sota del que ha estat normal entre 1979 i 2015, però ha sigut poc més d'1 milió de quilòmetres quadrats superior al rècord negatiu de 2012.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Pais 1/01/20

Agència EFE 14/10/15