Importació resiuds


Alts funcionaris del Consell de Mallorca qüestionen la legalitat de l’autorització d’importar fems

27.12.2012
Europa Press/Bloko.- El secretari general del Consell de Mallorca, Jeroni Mas, en un informe que també signa la interventora general de la institució, Elena Montejo, assegura que portar residus generats fora de Mallorca per cremar a Son Reus implica necessàriament modificar el contracte amb la concessionària de la gestió de residus, Tirme. Aquest tràmit no s’ha fet i, per tant, qüestiona la validesa de l’acord del Consell que autoritzava la importació de residus per incinerar a Son Reus.
Aquest document ha estat fet públic aquest dijous pel diputat socialista Cosme Bonet i la consellera del PSIB, Mercedes Garrido, que han titllat d’il·legal la decisió adoptada en el darrer ple i han demanat la paralització del projecte.
“De l’informe es desprèn la situació d’il·legalitat en què incorreria aquesta importació de fems de fora de l’illa si no hi ha una modificació i aprovació del contracte per part del ple del Consell de Mallorca”, indiquen els socialistes en un comunicat.
A més, segons Garrido, qualsevol modificació del contracte hauria de passar pel tràmit d’exposició pública durant un mes abans de ser ratificada en ple, i mentre no es compleixin aquests requisits no pot iniciar l’operació d’importació de residus. Aquesta exposició pública permetrà, segons la consellera socialista, “que per primera vegada, partits polítics i societat civil puguin participar en tot aquest debat de la importació de fems”.
Així mateix, Bonet ha anunciat que demanarà la compareixença urgent davant del Parlament del conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, perquè expliqui si pensa autoritzar la importació de residus desautoritzada pels alts funcionaris del Consell.
Cal recordar que ja en el plenari del Consell del 13 de desembre passat, Carmen Parra, de l’Associació de Veïns de Bunyola en nom de la Plataforma impulsada pel GOB “NO volem ser el femer d’Europa”, posà de manifest la irregularitat de l’expedient i la manca dels informes jurídics sobre si la proposta del PP suposava un canvi substantiu del contracte amb Tirme, pel qual eren necessaris tràmit legals que la majoria de govern havia obviat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Pais 1/01/20

Agència EFE 14/10/15