Importació residus


El Consell mantén la importació d’euroresidus malgrat legalment no es poden cremar

03.01.2013

Europa Press.- El Consell de Mallorca no podrà cremar residus a Son Reus fins a la modificació del contracte de la concessió del Servei de Gestió de Residus Sòlids Urbans a Mallorca, segons la petició dels grups de l’oposició PSIB-PSOE i PSM-IniciativaVerds-Entesa que estableix que la crema dels mateixos suposa “un canvi en l’activitat per la qual cosa s’ha de realitzar una modificació contractual”.
Segons han explicat en roda de premsa conjunta el portaveu del PSIB-PSOE al Consell, Jaume Garau, i el del PSM-IV-Exm, Joan Font, això suposa “una victòria per a la democràcia” ja que després de l’aprovació inicial del contracte – per a la qual encara no hi ha data – es passarà a un període d’exposició pública en què “ciutadans, institucions, col·legis professionals i partits podran presentar al · legacions a la revisió de contracte”.
Cal destacar que per al pròxim ple de la institució insular, que tindrà lloc el proper 10 de gener, encara no està prevista la votació de la modificació, encara que es podria incloure amb caràcter urgent en els pròxims dies, segons han assenyalat.
Els partits demanen al Consell mallorquí que se suspengui de “forma immediata i fins al moment en què es tramiti i s’aprovi la modificació del contracte de concessió la suspensió de qualsevol tipus d’operació de trasllat de residus que pugui comportar el seu abocament i emmagatzematge”. Tot i això, han reconegut que es podria donar el cas que es traslladessin els residus però que no es poguessin incinerar.
Per la seva part, la consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Catalina Soler, ha assenyalat que els partits de l’oposició “no bloquejaran res” respecte al tractament de residus a Son Reus ja que “tot segueix els seus tràmits normals” pel que ha confirmat que el proper dijous 10 de gener està autoritzada una importació des de Sabadell procedent d’una planta de reciclatge.
La popular ha criticat que les declaracions de l’oposició “només formen part del seu joc polític” que es basa en “posar traves” i ha assenyalat que li agradaria “que fossin responsables” ja que el que es busca des del Consell és, segons ha incidit, “no apujar la taxa de tractament, no carregar més la butxaca i donar transparència”.
En aquest sentit, Soler ha reivindicat que l’acord de ple en què es va establir el protocol amb la concessionària per a la importació és “totalment vàlid” pel que a partir del 10 de gener es realitzarà el primer viatge d’importació, que de moment , és “l’única autorització” que s’ha concedit.
Respecte al fet que Tirme no tingui controls, fet criticat aquest dijous per l’oposició, Soler ha asseverat que “és mentida” i que “si haguessin estudiat el protocol ho sabrien” ja que queden establerts “tots els controls, el que repercuteix en tarifes, així com els ingressos extraordinaris “entre altres temes.
A aquests efectes, Soler ha carregat contra l’administració de l’expresident Francesc Antich que “importava residus carnis a Lleida” pel que ha qüestionat el control que havia en aquestes operacions i ha criticat que “els contenidors emmagatzemats al Moll de Palma feien olor molt malament “.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Pais 1/01/20

Agència EFE 14/10/15