Diari de Balears

El Tribunal Superior obliga a esbucar els apartaments de les Covetes

El GOB ha donat a conèixer avui aquesta decisió judicial, que implica la demolició del polèmic complex urbanístic en un màxim de sis mesos

Aquest complex construït a vorera de la mar l'any 1992 ha esdevingut un llarg i dificultós conflicte urbanístic i mediambiental.
El GOB ha donat a conèixer avui el que podria suposar la solució definitiva al conflicte urbanístic i mediambiental obert durant vàries dècades a la zona de les Covetes, a Campos.
Segons el grup ecologista, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears obliga a la demolició dels polèmics apartaments, construïts l'any 1992, i situats a primera línia de la costa en un termini no superior a sis mesos.
Segons fonts jurídiques, consultades per aquest diari, la decisió no és ferma, però sí 'executiva', amb la qual cosa, qualsevol recurs no conduïria a la modificació dels terminis establerts.
Per això, abans de mitjan mes de maig del pròxim any, l'Ajuntament que encapçala Sebastià Sagreras (PP) haurà d'haver executat el projecte i presentar la finalització de les obres de demolició, així com la "restitució completa dels terrenys a la situació anterior a l'inici de la construcció".
Abans però, la primera d'aquestes dates límit és dia 15 de gener de l'any 2013, moment en el qual el consistori de Campos haurà d'haver registrat al Tribunal tota la documentació corresponent, a més de l'aprovació per part de l'Ajuntament del projecte d'esbucament.
Un dels arguments jurídics de més pes que han donat sentit al veredicte és la qualificació dels terrenys en els quals foren aixecats els apartaments, ja que aquesta no era de sòl urbà.
Reacció a la notícia
La decisió del tribunal, coneguda poc abans del migdia, ha estat molt celebrada a les xarxes socials, per part de ciutadans i col·lectius especialment sensibilitzats amb la lluita mediambiental.
És el cas del GOB i de la seva portaveu, Margalida Ramis, qui destacava al seu compte de Twitter que "avui és un dia històric per la lluita ecologista a Mallorca". No de bades, aquesta era una de les ressolucions judicials més esperades pel grup ecologista.
Així mateix, el líder del PSM i portaveu de la coalició econacionalista al Parlament, Biel Barceló, atribuïa aquest èxit a l'ecologisme de l'illa, i recordava que la seva formació, juntament amb el GOB, havien defensat aquesta "lluita judicial i social conjuntament durant quasi vint anys".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Pais 1/01/20

Agència EFE 14/10/15