Balears | Part Forana

El TSJIB creu que l'Ajuntament de Campos pretén incomplir l'esbucament de les Covetes

Efe | 28/11/2012 | Vistes: 170 vegades
La sala subratlla que la «veritable posició» de l'Ajuntament de Campos és que no vol que s'executi la sentència d'esbucament.
El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha rebutjat avui la petició que li havia realitzat l'Ajuntament de Campos per declarar legalment impossible demolir els apartaments de les Covetes. El tribunal considera que aquesta s'ha formulat fora del termini legal i amb l'única finalitat d'obstaculitzar l'esbucament ja decretat. En una providència dictada avui, la sala Contenciós-Administrativa del TSJIB rebutja la petició que va formular el consistori encapçalat per Sebastià Sagreras (PP), després que el tribunal li ordenés en una interlocutòria de dia 13 de novembre programar en un termini màxim de 6 mesos la demolició dels immobles situats a les proximitats de la zona del Trenc, per a donar compliment a una sentència dictada el 2008.
L'esmentada sala assegura que el termini legal per a poder promoure un incident d'impossibilitat d'execució d'una sentència és de dos mesos des que va ser comunicada la decisió, i això, en aquest cas, va ocórrer el 2008, i remarca que l'Ajuntament no ho havia sol·licitat en cap moment fins ara.
En la comunicació judicial facilitada pel TSJIB, la sala considera que la petició és per tant extemporània i la realitza l'Ajuntament «cometent frau de llei o frau processal» en eludir, violar o esbiaixar la prohibició de promoure'l fora de termini, amb la finalitat d'«obstaculitzar la immediata execució de la sentència que determina la demolició».
La sala subratlla que la «veritable posició» de l'Ajuntament de Campos és que no vol que s'executi la sentència, sense que hagi dit mai per què, una postura que és «mil·limètricament» la mateixa que l'entitat mercantil Marina Ernst, titular de la llicència nul·la de construcció que va desencadenar la urbanització il·legal de 68 apartaments.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Pais 1/01/20

Agència EFE 14/10/15